Blogolj!

2015. szeptember 18.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/merkels-worte-und-taten-in-der-fluechtlingskrise-13809039.html

A vezető német lap szerint Angela Merkel kancellárnak a menekültügyben mutatott, egymással ellentétes fordulatai „nyilvánvalóan nem csak számos európai országot ajándékozott meg a menekültválsággal, de emellett inkább Németországot, mint Magyarországot szigetelte el”. 

YAHOO NACHRICHTEN
https://de.nachrichten.yahoo.com/skandal-in-saudi-arabien-%E2%80%93-100-000-fl%C3%BCchtlingszelte-stehen-leer-134751846.html

„Alig hihető, de sajnos igaz: a klímaberendezésekkel jól felszerelt /szaúd-arábiai/ sátrakkal a menekültprobléma azonnal megoldható lenne, mivel kereken három millió menekült számára nyújtanak elszállásolási lehetőséget.”  E helyett azok üresen állnak, írja a hírportál cikke összefoglalójában és írását így kezdi: „Egy fotó, amely kering a világhálón, és fűti a kedélyeket. Míg Európa azzal küzd, hogy a menekülteket a lehető legjobban fogadja, a világ egyik leggazdagabb országában 100 000 luxussátor üresen áll.” A Mina melletti  sátrakat évente 5 napon át használják, mégpedig a mekkai zarándoklat idején. A sátrak darabonként 64 négyzetméteresek. Üvegrostból készültek és teflonbevonatúak, hogy védjék őket a naptól és tűztől. Minden sátorban van konyha, fürdőhelyiség van, valamint áram- és vízellátással rendelkeznek. De Szaúd-Arábia, akárcsak a többi gazdag Perzsa öbölbeli államok, egyetlen szíriai menekültet sem fogadtak, erősítette meg az Amnesty International. Ugyanakkor Rijad 200 mecset építését kínálta fel annak a fél millió menekültnek, akiket az idén Németországba várnak. 

SPUTNIK NEWS
http://de.sputniknews.com/politik/20150917/304375907.html

Az orosz hírportál ismerteti a lengyel „Obserwater Polityczny” nevű folyóiratot, amely azt írta, Európában egyre kevesebb olyan ország létezik, amelynek lakói nyugodtan fekhetnek le este ágyukba. És egyre több, „puhányok” által kormányzott országban  - ahol nem értik az emberek, hogy miért nem tudnak vezető politikusaik megbirkózni a menekültválsággal – Oroszországot csodálják, amelynek polgárai biztosak abban, hogy államuk vezetői nem hagyják őket a migránsválság szabad prédájának. Könnyen eljöhet az az idő, amikor Európa sok országában úgy érzik, Oroszországban nyugodtan fekhetnek le aludni és oda fognak menekülni, írja a lengyel folyóirat. 

INFO DIREKT
http://www.info-direkt.at/asylwelle-schwerwiegende-bedrohung-der-offentlichen-sicherheit/

Az osztrák hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fősodratú sajtó /és a politikus osztály/ eddig nem idézte a schengeni szerződés 23-ik cikkelyének 2-ik pontját. Az első szerint a közbiztonság súlyos veszélyeztetése esetén a határellenőrzést maximum 30 napra helyre lehet állítani. Csakhogy a második pont szerint ez a harminc nap további harminc napokra korlátlan számban meghosszabbítható, amennyiben ez a súlyos veszély vagy fennáll, vagy annak fennállásától tartani kell. Erre a cikkre reagálva az unzensuriert.at honlap írásában arra figyelmeztet, hogy az osztrák kormány  a bevándorló áramlatot így a közbiztonság súlyos veszélyeztetésének tekinti, és figyelmezteti olvasóit, hamar eljöhet az idő, amikor erdőben sétálva kövekkel dobálhatják meg őket és letéphetik róluk ruhájukat, ha önként azokat nem adják át. „Arra is fel kell készülni, hogy leütnek bennünket vagy a torkunkat elmetszik”. És arra is, hogy „lakásinkat lerohanják”.

TASSZ
http://tass.ru/en/world/821945

Az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja arról ad hírt, hogy a strasbourgi Európa Tanács Kijevet arra szólította fel, hogy szüntesse meg az újságírók ellen életbe léptetett szankciókat. Petro Porosenko ukrán elnök szerdán írt alá egy, az Oroszország elleni szankciókat kibővítő  rendeletet, amely szerint 105 jogi és 388 fizikai személy, köztük újságírók, nem léphetnek Ukrajnába, beleértve a Tassz hírügynökséget is.

HEISE.de
http://www.heise.de/tp/artikel/46/46015/1.html

A német nyelvű hírportál arról ír, hogy a nyugati sajtó már a kilencvenes évek óta korlátozza olvasóik lehetőségét, hogy a cikkeket kommentálják. A cenzúra egyre terjed, olvasható „A vita vége” című írásban. A német sajtó az amerikai és brit sajtónál sokkal szigorúbban cenzúrázza az internetes olvasói hozzászólásokat.

 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?