Blogolj!

2015. október 15.

FOCUS
Még elégedetlenebbek a németek Merkel migrációs politikájával, mint azt eddig sejteni lehetett. Az Insa által a Focus hetilap számára végzett felmérés szerint a megkérdezettek egy harmada úgy foglalt állást, hogy Merkelnek le kellene mondania. A legtöbben a CDU-ból (pártjától) és a zöldektől támogatják. A szavazni nem szándékozók 44 %-a szeretnék, ha Merkel lemondana.  

NEW YORK REVIEW OF BOOKS
Jan-Werner Müller, a Princeton Egyetem politológia tanára az amerikai értelmiség két hetente megjelenő, vezető kulturális-politikai magazinja portálján tegnapi dátummal jelent meg 9 nyomtatott oldal terjedelmű cikke „Magyarország: bocsánat a miniszterelnök miatt” címmel. Az angol nyelvű plakátot („Sorry About Our Prime Minister”) egy ellenzéki csoport  helyezte el, kezdi cikkét, amelyben azt írja, Orbán Fidesz pártja verseng a Jobbikkal támogatók megszerzésében. Azzal a Jobbikkal, mely nyíltan antiszemita és romaellenes párt. A szerző visszatetszését fejezi ki, hogy Orbán a keresztényi és nemzeti értékeket akarja restaurálni Magyarországon és Európában.  Kulturális háborút akar indítani a kontinensen. Millió dollárnyi összegeket költ gyűlöletkampányra. A magyar közszolgálati televíziónak megtiltották, hogy a migránsok közül a nőket és gyerekeket mutassa. De, írja cikke végén a szerző, most már végre több európai vezető kezdi belátni, hogy kicsi a különbség a Fidesz és a Jobbik között. Müller kifejti, ha az  EU nem függeszti fel Magyarország szavazati jogát, és nem vágja el pénzügyi támogatását, hitele örökre oda lesz. 

LOS ANGELES TIMES
A vezető kaliforniai lapban Margaret McMullen arról ír, hogy megrémült, amikor meglátta, miként bánnak a migránsokkal Magyarországon, mert eszébe jutott, hogy így bántak zsidó rokonaival Magyarországon. Azt írja, a Pécsi Egyetemen ösztöndíjjal kutatott, hogy rokonai II. világháború alatti sorsáról könyvet írjon. A magyar bevándorlási hivatalnál is járt, ahol az országban tartózkodásával kapcsolatos papírok ügyében ragaszkodtak ahhoz, hogy mutassa be eredeti házasságkötési papírját. „Egyre inkább paranoiddá váltam, és meg voltam győződve arról, hogy azt akarták tudni, zsidó vagy keresztény vagyok-e”, írja. Magyarországi tartózkodása idején a Jobbik „gyakran szervezett tüntetéseket Budapesten, falfirkákkal rondítva el a kevés, megmaradt zsinagógát. Egyes jobbikosokat kapcsolat fűzi a korábbi Nyilaskeresztes Párthoz, a nácik magyar változatához.” A pécsi zsinagógát nagyapja építette. Amikor meglátogatta, az egyik padban ilyen szöveggel talált német nyelvű  graffitit: „Főz szappant a zsidókból”. Cikkét ezzel fejezi be: „Nem utálom Magyarország, de nem, de nem”.  

POLITICO
„A migránsok példa nélküli bevándorlására adott gyenge európai válasz szélsőséges visszahatást eredmény”, vonta meg az uniós szakportál az általa rendezett Transzatlanti Tanácskozás mérlegét. A tanácskozáson 120 diplomata, politikus és tanácsadó vett részt. A résztvevők sürgették az uniós vezetőket, hogy erősebb, hosszú távú intézkedéseket foganatosítsanak a válság leküzdésére mai brüsszeli csúcstalálkozójukon. A migránsválság és a „bevándorlás ellenes populizmus emelkedése” „Vlagyimír Putyint és az euróválságot is háttérbe szorítva vált Európa első számú kihívásává. Az európai vezetők (Juncker és Tusk) „angyali csöndje a migrációs válsággal kapcsolatosan” nagy nyereség „mindenfajta populistának”. 

CNBC
A milliárdos Sorost „szülőföldjén” támadják címmel az amerikai tévécsatorna honlapján olvasható írás arról ad számot, hogy Magyarországon a politikusok azzal vádolták George Sorost, hogy a törvénytelen migrációt támogatja. Orbán Viktor az elmúlt hetekben azért támadta, mert Soros liberális migrációs politikát támogat, és számos szervezetet pénzel, melyek támadták  a magyar miniszterelnök migránskezelési politikáját. A cikk idézi Lázár János kabinetminisztert, aki ezt mondta Sorosról: „Állandóan bombázza a nemzetközi közvéleményt világrengető  terveivel – nyilván az önzetlenség nevében, amelyet oly sokféle módon valósított meg számos országban, ahol tevékenységei az elmúlt tíz évben államcsődhöz vezettek”.  A miniszterelnök a magyar TV2 csatornának adott interjújában kijelentette, hogy Soros számos, Magyarországon működő  civil szervezete követeli a kormánytól a határok nyitva tartását. 

HAARETZ
„Izraeli zsidó egy másik zsidót késelt meg egy félrecsúszott bosszútámadásban” címmel az angol nyelvű izraeli lap arról ír, hogy Haifa Kiriat nevű elővárosában egy 36 éves izraeli férfi azért késelte meg 23 éves zsidó honfitársát, mert azt hitte, az illető arab.

3
https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/21685/pics/14448962718912169_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Ezo
Ezo válasza: kuki matyi bejegyzésére 2015-10-19 20:31:27
Egyetértek!
Válaszolok
Nándor 2015-10-15 20:13:27
„Egyre inkább paranoiddá váltam, és meg voltam győződve arról, hogy azt akarták tudni, zsidó vagy keresztény vagyok-e”

A bevándorlási hivatalnak pont az kéne legyen a dolga, hogy megállapítsa, hogy a tisztelt bevándorló miféle... Emögött offenzív hátsó szándékot látni viszont tényleg röhejes paranoia.
Válaszolok
kuki matyi 2015-10-15 12:58:50
hát ebből is látszik, hogy mekkora sz@r az amerikai oktatás - a sok sült-krumpli meg hamburger zabáló olyan IQ - val rendelkezik mint egy karalábé - nem véletlen, hogy a zsidók irányítják amerikát (sic) titkos okkultista sátáni szervezeteken keresztül
Nem tudom, hogy az emberiség többi része származik-e egy másik bolygóról vagy a zsidók ? De valakik nem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?