Blogolj!

2015. november 16.

TASS
Az orosz védelmi minisztérium felháborodását fejezte ki, amiért a varsói szovjet emlékművet „megszentségtelenítették”, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű honlapja. Idén már 21 esetben követtek el vandál cselekedetet Lengyelországban szovjet katonai temetkezési hely ellen. A minisztérium tisztségviselője szerint mindez a lengyel hatóságok hallgatólagos tudtával történt. „Huligánok szovjet sírokat törtek fel és azokban károkat okoztak, festékkel mázolták be őket, betűket, feliratokat vertek le róluk és azokra sértő szövegeket írtak”. Hozzátette, Lengyelországban sokkal több támadás ér szovjet temetkezési helyet, mint bármely más európai országban.”

POLITICO
„A terror ügyében most mindannyian jobboldaliak vagyunk” címen az uniós ügyekre szakosodott portál azt írja, a párizsi merényletsorozat Európa-szerte a jobboldalnak jött nagyon jól.

SPUTNIK NEWS
A párizsi terrormerényletek „az európai hírszerzési szervek kolosszális kudarca”, idéz egy orosz hírszerzési szakértőt az angol nyelvű orosz hírportál.

CONSORTIUM NEWS
A tényfeltárással foglalkozó amerikai hírportál erősen adatolt cikkében a Nyugat álszentségét mutatja be a tekintetben, hogy az semmit nem tesz keresztbe akkor, amikor Szaúd-Arábia és többi, Perzsa öbölbeli szövetségese pénzeli az al-Kaidát és az Iszlám Államot. Sőt, még kart karba öltve segíti ezen országok terrortámogató politikáját.

RUSSIA TODAY
Az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából létesült amerikai Rágalmazás Elleni Liga felszólította a lengyel kormányt, hogy vonja vissza Antoni Macierewicz védelmi miniszterként történő jelölését azon kijelentéséért, amit tíz évvel ezelőtt tett a Cion bölcseinek jegyzőkönve című „állítólagos zsidó összeesküvéssel kapcsolatban”. 2002-ben Macierewicz egy rádióadásban azt mondta, hogy olvasta a kötetet és azt „nagyon érdekesnek” találta. A hitelességét érintve kijelentette, nem szakértő, „de a tapasztalat azt mutatja, hogy a zsidó körökben vannak ilyen csoportok”.  A liga az ügyben levélben fordult Beata Szydlo megválasztott lengyel miniszterelnökhöz követelve, hogy az ilyen „mélyen és virulensen antiszemita” kijelentést tevő személy ne lehessen védelmi miniszter, jelenti az angol nyelvű orosz globális hírtévé.

                                                               x             x             x

Miközben egy indiai ünnep alkalmával rendezett megemlékezésen hatvanezer, főként indiai származású néző ünnepelte a londoni Wembley stadionban Narendra Modi indiai miniszterelnököt, egyesek tüntettek ellene. Volt, aki Modi és Hitler fotóját emelte a magasba. Arundhati Roy, világhírű indiai írónő nemrégiben azt írta az Indian Express című napilapban, hogy Indiában a keresztényeket, a muzulmánokat és a szikeket arra kényszerítik, hogy terrorban éljenek és ne tudják, ki és honnan támadja meg őket.  

KAOSENLARED
„Benjamin Netanjahu miniszterelnök és terrorállama hat minisztere már letartóztatható, ha spanyol földre lépnek” címmel a baloldali spanyol portál beszámolt arról, hogy a spanyol legfelsőbb  bíróság határozatáról értesítette a megfelelő hatóságokat. Az ítélet a 2010-es „Szabadság flotta” ellen elkövetett gyilkos izraeli támadás miatt hozták.  A flotta élelmiszert és egyéb segélyt kívánt szállítani a palesztinoknak, beleértve a megtámadott Mavi Marmara nevű török hajót.

END TIME HEADLINES
Irán megkapja azon S300-as légvédelmi rakétarendszer legnagyobb részét, amelyet az év végén Oroszországtól megrendelt, közölte az iráni védelmi miniszter, olvasható az amerikai hírportálon. Az iráni katonákat Oroszországban képezik ki a rendszer használatára. 

https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/22384/pics/lead_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?