Blogolj!

2015. november 17.

CNN
Legalább 16 amerikai szövetségi állam kormányzója jelentette ki a párizsi merényletek nyomán, hogy államukba nem fogadnak be szíriai menekülteket. 2001 óta az Egyesült Államokba csak 1500 szíriai menekültet fogadtak be, jelentette az amerikai hírtévé. A gyanú szerint a párizsi merényletek elkövetői közül „legalább egy” a mostani szíriai menekülthullámmal érkezett Európába Görögországon át. Obama elnök korábban azt mondta, hogy az USA jövőre 10 000 szíriai menekültet fogad be.

THE JERUSALEM POST
Magyarország nem fogja megcímkéztetni a Ciszjordániában és a Golán magaslatokon lévő izraeli telepekről származó árucikkeket, jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Jeruzsálemben, az izraeli Külügyi Tanács reggelijén. Az erre vonatkozó EU döntést pedig „irracionálisnak” nevezte, jelenti az angol nyelvű izraeli lap, aki Szijjártó kijelentését „lebilincselően őszintének” nevezi. Szijjártó szerint a címkézés nem hogy hozzájárulna az izraeli-palesztin konfliktus megoldásához, de azt megkárosítja.

TIMES OF ISRAEL
Az izraeli külügyminisztérium hétfőn szigorúan bírálta a svéd külügyminisztert, amiért a palesztinok „frusztráltságát” összekapcsolta az Iszlám Állam által Párizsban elkövetett merényletekkel. A minisztérium nyilatkozatában Margot Wallström kijelentését „sokkolóan arcátlannak” nevezte és  közölte, behívatják a svéd nagykövetet, hogy közöljék vele az izraeli felháborodást. A svéd nagykövetség tagadta, hogy Wallström egy ilyen összefüggést állított volna fel. Cipi Hotoveli helyettes izraeli külügyminiszter szerint a svéd külügyminiszter kijelentései az antiszemitizmus határesete. Hozzátette: „az a gonosz mód, ahogyan összekapcsolta a franciaországi és izraeli támadásokat nem kevesebb a vérvádnál”.

USA TODAY
Felkorbácsolhatja a „palesztin erőszakot”, hogy zsidók, izraeli törvényeket megszegve, titokban imádkoznak a jeruzsálemi Templomhegyen, írja a globális terjesztésű amerikai lap. A Templomhegy a muzulmánok szent helye.

RUSSIA TODAY
Putyin orosz elnök a törökországi Antaljában tartott G20-as csúcson újságírók előtt kijelentette: magánszemélyek 40 országból támogatják pénzzel az Iszlám Államot. Ezen államok között vannak G20-tagok is, tudósított az angol nyelvű globális orosz tévéállomás.

POLITICO
Ellentétben 2001-gyel, a mai dzsihadisták egyre szofisztikáltabb digitális kommunikációs formákat használnak, hogy elkerüljék figyelésüket, írja az uniós ügyekre szakosodott portál. Az Iszlám Állam terroristái titkosított internet szolgáltatásokat használnak, beleértve a mobil üzenetközvetítő alkalmazások új generációját, amelyeket nem sikerül feltörni a titkosszolgálatoknak. Ezek segítségével beszélik meg a fegyverek, szállítási feladatok, időzítések és a célpontok határokon átívelő koordinálását. Az olyan tények sem „segítenek”, hogy például Brüsszel lakosságának 62 %-a nem belgiumi születésű.

AFTENPOSTEN
A vezető norvég lap egy csoport szíriai menekültről tudósít, akik a velük való rossz  bánásmód miatt elhagyták Norvégiát Németország kedvéért.

SPUTNIK
Leszek Miller volt lengyel kormányfő a párizsi merényletekre reagálva kijelentette, hogy Angela Merkel német kancellár átgondolatlan migránspolitikája fenyegeti Európát és ő a kontinens legnagyobb károkozója, tudósít az orosz hírügynökség német nyelvű honlapja.

https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/22406/pics/lead_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?