Blogolj!

2015. november 18.

LE FIGARO
A franciák 84 %-a támogatná, hogy korlátozzák az országban a szabadságjogokat a biztonság érdekében, ad számot egy általa megrendelt felmérés eredményéről a francia napilap. A megkérdezettek 98 %-a szerint a párizsi merényleteket követően fokozott a terrorveszély. 

INDEPENDENT
Robert Fico szlovák miniszterelnök közölte, az országban élő valamennyi muzulmánt szemmel tartják, jelentette a brit hetilap.

GÖTEBORGS-POSTEN
Göteborg rendőrkapitánya a svéd lapnak adott interjújában elmondta, a városból csatlakoznak Európában a legtöbben az Iszlám Államhoz, és noha a hatóságok  ismerik azt  több száz "svédet", akik Szíriába mentek harcolni az IÁ oldalán, visszatérésükkor nem helyezik őket vád alá. 

SVÉD METRO
Erős bírálat érte a stockholmi szociális bizottság új stratégiáját, amely azzal akarja jutalmazni a közel-keleti terrorcsoportokat vagy szélsőséges csoportokat otthagyó svéd állampolgárokat, hogy előnyben részesítik a támogatott lakások, munkahelyek és szociális támogatások megszerzésében, olvasható a svéd Metro újságban. 

SPUTNIK
Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter kijelentette, elképzelhetetlen, hogy országa a törökökkel együttműködve védje a görög-török határt, ami „gyerekek megölésével” járna, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálján.

                                                               x             x             x

John  Brennan, az amerikai CIA főnöke kijelentette, a jövőbeni terrortámadások megelőzésére azt akarja, hogy fokozott együttműködés jöjjön létre az amerikai és az orosz hírszerzés között.

EUOBSERVER
Elegendő számú finn állampolgár írta át azt a petíciót, hogy a finn parlament vitát kezdjen Finnország kilépéséről az euróövezetből, jelenti az uniós ügyekre szakosodott portál. „2008-ig a svéd gazdaság 8 %-kal növekedett, míg a miénk hat százalékkal zsugorodott”, jelentette ki Paavo Varyrynen finn országgyűlési képviselő, a kezdeményezés indítója.

CONTRA MAGAZIN
Piotr Gilinski, kijelölt lengyel kulturális miniszter bejelentette, a magánkézben lévő médiumokat a lehető legteljesebb mértékben lengyel tulajdonba kell venni és a közszolgálati médiának „a nemzeti azonosságot” és „patrióta értékeket” kell támogatniuk. Hozzátette, a média cégek visszavásárlásánál ugyanúgy kell eljárni, mint a bankszektorban, jelenti a német hírportál.

LA REPUBBLICA
Heller Ágnes, „Lucáks” tanítványa (az olasz lap Lukács Györgyre gondolt, amikor kétszer helytelenül írta le a néhai tizedelő népbiztos-filozófus nevét) az olasz baloldali lapnak adott interjújában azt mondta, „az iszlámizmus a mai kor nácizmusa és az ellen ugyanúgy kell harcolni”.  Arra a kérdésre, hogy milyennek tekinti a mai filozófia helyzetét, Heller elmondta, gyengének, míg nemzedéke előtt ott volt a holokauszt és a diktatúrák.

https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/22433/pics/lead_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?