Blogolj!

2015. november 19.

RUSSIA TODAY
„Míg a világon a vezetők azzal a problémával küszködnek, hogy hogyan bánjanak a terroristákkal, Ramzan Kadirov csecsen vezető közvetlen megoldást javasolt: az elfogott terroristákat le kell hajigálni robotgépekről, majd pedig a nyilvánosság elé kell tárni haláluk részletes körülményeit”, kezdődik az a cikk a globális orosz tévéállomás angol nyelvű portálján. A muzulmán hitű Kadirov hozzátette, hogy a terroristákat az Iszlám Állam hadállásaira és tettestársai fejére kell hajigálni.

                                                                              *             *             *

Vlagyimír Putyin orosz elnök három éves részletfizetést ajánlott fel, hogy Kijev visszafizesse 3 milliárd dolláros adósságát Moszkvának.  Putyin az ajánlatot nyilván az IMF-fel kötendő azon megállapodáshoz kapcsolja, hogy a feltörekvő gazdaságoknak (BRICS országok) nagyobb szavazati hatalmat biztosítsanak a Nemzetközi Valutaalapban (IMF), idézi az orosz média érvelését a portál. 

MACEDONIAN INTERNATIONAL NEW AGENCY
Az orosz légierő  500 olajszállító teherautót bombázott szét, amelyekkel terrorcsoportok illegálisan olajat szállítottak Szíriából iraki finomítókhoz, jelenti a macedóniai  hírügynökség hozzátéve, hogy az elmúlt években az Iszlám Állam és egyéb terrorcsoportok az uralmuk alatt álló területeken úgynevezett „kereken guruló olajvezetéket” szerveztek és ennek révén több százezer tonna üzemanyagot szállítottak tartálykocsikban Irakba. Az ezen üzletből származó bevétel jelenti a terroristák egyik fő pénzforrását.

REUTERS
Az Európai Uniónak át kell alakítania működési kereteit annak érdekében, hogy egyes országoknak lehetővé tegye azt, hogy mindent együtt csináljanak, és másoknak azt, hogy kimaradhassanak egyes dolgokból, jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. Ezzel, kommentálja a hírt a brit hírügynökség, egyértelműen eltért Barroso volt bizottsági elnök vonalától,  ugyanis ő ellenezte az EU-n belüli törést a „mag” és „nem mag” uniós országok között. 

SPUTNIK
Matteo Renzi olasz miniszterelnök egy tévéinterjúban kijelentette, hogy egyetért Vlagyimir Putyin orosz elnökkel abban, hogy országok nagykoalíciójára van szükség az Iszlám Állam leverése érdekében. Renzi ezt a II. világháborúban létrejött, Németország elleni koalícióhoz hasonlította. 

JUNGE FREIHEIT
A párizsi terrortámadásokat követően a dán kormány az ellenzék jó részének támogatásával úgy döntött, hogy egy jövő héten elfogadandó törvénnyel megszigorítja a menedékkérést az országban. A vonatokat, buszokat és kompokat azonnal hatállyal leállítják a határnál, hogy a közrendet szavatolják. 7 nap után pedig kiutasítják azokat a migránsokat, akiknek menedékkérelmét elutasították, írja a német napilap. 

EUOBSERVER
Francois Hollande francia államfő tegnap megerősítette, hogy Franciaország a következő két évben 30 ezer menekültet fogad be, jelenti az uniós ügyekre szakosodott hírportál. Hollande  hozzátette, nincs kapcsolat a közel-keleti menekültek beáramlása és a terrorfenyegetés között.

                                                               *             *             *

https://euobserver.com/tickers/131173
A közrend betartásáért felelő szervek a becsült 25 ezer külföldi harcos közül 5800-at azonosítottak, azaz csak mintegy negyedüket. Jürgen Stock, az Interpol vezetője tegnap kijelentette, hogy be kell tömni ezt a hasadékot.

                                                               *             *             *

Milos Zeman cseh államfő Prágában egy migráns- és iszlám ellenes demonstráción vett részt. A tüntetést az Iszlám Elleni Tömb nevű mozgalom szervezte, áll az uniós ügyekre szakosodott portálon. Zeman a tüntetésen kijelentette, hogy a migránsok és az iszlám ellen fellépő embereket nem szabad fasisztáknak és rasszistáknak nevezni. 

XINHUA
A kínai külügyminisztérium szerdán kiadott nyilatkozatában támogatásáról biztosította Oroszország terrorellenes intézkedéseit. Peking készen áll arra, idézi a nyilatkozatot a kínai hírügynökség, hogy Moszkvával és a nemzetközi közösséggel együtt dolgozzon bárhol a béke fenntartása érdekében.

HAARETZ
„Megérdemelték”, mondta a franciákról egy Izraelbe korábban Franciaországból bevándorolt nő, akit az angol nyelvű izraeli lap kérdezett arról, hogy mi a véleménye a párizsi merényletekről. Ezt azzal indokolta, hogy Franciaország és a többi EU-s ország címkézni akarja a /megszállt palesztin területeken lévő/ izraeli telepekről származó árukat. A lap arról számol be, hogy az országban sokan dühösek, amiért a nyugati országok gyászolják a francia áldozatokat, de ezt nem teszik az izraeliek ellen elkövetett merényletek esetében. 

RINF
„Nincs világméretű szolidaritás Izrael állami terrorizmusának áldozatul esett palesztinokkal” címen a fősodratú sajtóból kimaradt témákkal foglalkozó portál azt írja, hogy a palesztinok évtizedek óta visszhang nélkül szenvednek. A világ közössége vak és süket nyomorúságukat illetően és így Izrael a legszörnyűbb bűnöket követheti el ellenük következmények nélkül. Ha a párizsi merényletek áldozatai nemzetközi méretű együttérzést váltanak ki, a naponta megölt palesztin áldozatoknak ez ugyanúgy kijár, olvasható a cikkben.

https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/22461/pics/lead_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?