Blogolj!

2015. november 23.

SPUTNIK

Az orosz NTV tévécsatorna munkatársait egy banda támadta meg és verte össze Brüsszel egyik külső negyedében, ahol 10 fiatal lakóval készítettek interjút. Az egyik párizsi merénylő állítólag onnan származik, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű honlapja. A támadók közül néhányat már őrizetbe vettek.

* * *

Péntek este a Krím félszigetre villamos áramot vivő négy távvezeték közül kettőt elpusztítottak, és a megmaradó kettőt szombat éjjel felrobbantották. Ennek következtében a félsziget 2,3 millió lakosa közül 1,9 millióan áram nélkül maradt. A hatóságok szükségállapotot rendeltek el. 500 diesel generátort küldtek a félszigetre, hogy biztosítsák a szociálisan fontos létesítmények energiaellátását.

BREITBART

Ted Cruz, republikánus texasi szenátor John Kerry amerikai külügyminisztert lemondásra szólította fel azért, mert a Fox News tévécsatornán „védelmébe vette” a radikális iszlám terroristákat. Kerry olyan megjegyzést tett, írja a portál, mely szerint a Charlie Hebdo elleni támadás mögött „van logika”.

HAARETZ

Európa legnagyobb áruháza, a berlini KaDeWe szombaton bocsánatot kért és visszahelyezte polcaira az izraeli árucikkeket azután, hogy azokat az EU döntése értelmében címkézés céljából eltávolította őket. Ezt követően Netanjahu izraeli miniszterelnök elítélte az áruház magatartását és követelte a német kormánytól annak közbenjárását. Netanjahu emlékeztetett arra, hogy az áruház zsidó tulajdonban volt, amit a nácik elvettek tőle, jelenti az angol nyelvű izraeli lap. A bocsánatkérés és az áruk visszahelyezése azonnal bekövetkezett a miniszterelnöki közbenjárás után.

POLITICO

„Minden terrorista migráns” címmel az uniós ügyekre szakosodott lap kommentárokkal fűszerezett nagyinterjút készített Budapesten a magyar miniszterelnökkel a párizsi merényleteket követően. Orbán Viktor elmondta, a nyugati vezetők többsége tagadja azt a nyilvánvaló tényt, hogy kapcsolat van a terrorizmus és a migránsok között. Közbeiktatott lapkommentár: „Függetlenül attól, hogy az európai vezetők szeretik-e Orbánt vagy nem, a magyar miniszterelnök uniós migránspolitikájának idei bírálata megváltoztatta a vita kereteit”. Orbán Viktor kijelentette, nem akarja megmondani az olyan nyugat-európai országoknak, mint Belgium és Franciaország, hogy miként bánjanak azon muzulmán migránsok leszármazottaival, akik „párhuzamos társadalmakban” élnek, miközben uniós útlevelük van, de elutasítják a nyugati értékeket. Kifejtette, azt szeretné, ha az EU Európa jövőjével kapcsolatban új egyezményt dolgozna ki, akár az alapszerződés módosításával, a nemzetállamoknak több beleszólást adva sorsuk alakításában. Elmondta, a médiában róla megjelent népmesékkel ellentétben nem élvezi a konfrontációt, hanem az együttműködést kívánja, és csak akkor konfrontálódik, ha arra szükség van. Őt akkor nevezik „rossz fiúnak”, magyarázta, ha nem ért egyet a nyugati vezetőkkel. Majd ezt mondta: „A liberalizmus Európában nem a szabadságra, hanem a politikai korrektségre összpontosít. Egy megcsontosodott, dogmatikus ideológiává vált. Putyinról szólva kijelentette, vele lehet együttműködni, de személyisége nem ismert és nem olyan, mint amilyennek egy nyugati vezetőt ismernek. Júniusban az EU-ban, mondta, ő is meg fogja szavazni az Oroszország elleni szankciók hosszabbítását, ha a többi tagország is, mert nem akar vétót bevetni, ami olyan, mint az atombomba: jó, ha van, de nem jó használni.

ELECTRONIC INTIFADA

Az amerikai külügyminiszter szóvivője, John Kirby csalódottságának adott hangot, amiért egy izraeli bíróság nem ítélte szabadságvesztésre azt az izraeli rendőrt, aki súlyosan megverte Tarik Abuhdeir amerikai tinédzsert tavaly július3-án. A támadásra egy nappal azután került sor, hogy Tarik unokatestvérét, a 16 éves Muhammad Abu Hudert izraeliek elrabolták a megszállt Kelet-Jeruzsálemben lévő otthonából és a fiút élve elégették. A tetteseket még mindig nem ítélték el, írja a palesztinok jogaiért küzdő portál. Az Abuhdeirt bántalmazó rendőrt 45 nap közösségi munkára küldte a bíróság.

THE MIDDLE EAST MONITOR

Izrael 115 nukleáris robbanófejet gyártott 1963 óta, idézi a közel-keleti témákkal foglalkozó tudományos portál a washingtoni Science and International Security nevű kutatóintézet legújabb tanulmányát idézve. 52 év alatt Izrael 660 kg plutóniumot gyártott a Negev sivatagban lévő dimonai atomreaktorában. A zsidó államnak számos eszköze áll rendelkezésére atomtöltetei célba juttatására, beleértve ballisztikus rakétákat és tengeralattjárókról kilőheti cirkáló rakétákat.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Horst Seehofer bajor miniszterelnök és a CSU elnöke azzal indokolta, hogy verbális támadást intézett Angela Merkel német kancellár ellen a keresztényszocialisták pártkongresszusán, mert „személyesen csalódott” Merkelben. A kancellár igen erősen zokon vette a támadást, olvasható a vezető német lapban. Seehofer hozzátette, nincs „szakadás” Merkel és közötte” és nézeteltéréseik ellenére jól együttműködnek.

THE NEW YORK TIMES

„Szaúd-Arábia – egy sikeres Iszlám Állam” címen a vezető amerikai lap /amely igen ritkán bírálja az olajsejkséget, az USA stratégiai szövetségesét/ vendégkommentárja így kezdődik: „Fekete Daes, fehér Daes /az Iszlám Állam arab rövidítése/. Az előbbi nyakat vág el, gyilkol, megkövez, kezet vág le, elpusztítja az emberiség közös örökségét és megveti az archeológiát, a nőket és a nem muzulmánokat. Az utóbbi jobban öltözött, tisztább, de ugyanazt teszi. Ez az Iszlám Állam Szaúd-Arábia. A terrorizmus elleni küzdelmében a Nyugat az egyik ellen háborúzik, de kezet ráz a másikkal.”

JUNGE FREIHEIT

Az Iszlám Állam azon van, hogy Nyugat-Európában földalatti hadsereget hozzon létre, idézi a német lap David Kilcullen ausztrál terrorizmus szakértőt, aki a Pentagonnak is dolgozott David Petraeus tábornok tanácsadójaként. Kilcullen azt ajánlja, hogy az IÁ-t ne terrorszervezetként, hanem ellenséges államként kezeljék és a  napi mintegy 15 légi bevetést legalább százra kell növelni.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Kuvaitban letartóztattak egy libanoni állampolgárt, Oszama Hajatot, amiért az a gyanú merült fel, hogy az Iszlám Államot segíti. A hírek szerint bevallotta, hogy Ukrajnával folytatott fegyverkereskedést. Az nem világos még, hogy a fegyverek törvényesen vagy törvénytelenül kerültek Szíriába az Iszlám Államhoz, olvasható a német gazdasági-politikai portálon, amely az orosz TASS hírügynökségre hivatkozik.

1
https://szemle.blogstar.hu/./pages/szemle/contents/blog/22615/pics/lead_800x600.jpg
 

2015. szeptember 18.2015.09.18. 11:40

2015. október 15.2015.10.15. 09:00

2015. november 25.2015.11.25. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kuki matyi 2015-11-23 11:12:01
ha az oroszok végre felhagynak a "humanitárius" megfontolásokkal Ukrajnával szemben szépen elzárják a gázcsapot - ja hogy akkor a mocskos ukrán ellopja a nekünk jövő gázt? kinek is köszönhetjük ezt ? csaknem amerikának (sic) és merkel "csadorin" -nak? persze a fritzek kapnak az északi áramlatból és csak ők - vajon miért nincs még béke miért a migráció? -- talán csak nem azért, hogy amíg ezzel vagyunk elfoglalva ne is gondoljunk arra mikor kapjuk "függetlenül" nem másokon keresztül energiahordozót a galiciáner kazár zsidónál nincs szarabb - nem is igazi született zsidó - csak behéberült - de azt nagyon
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?