Blogolj!

2015. május 18.

2015.05.18.

EUOBSERVER.com
https://euobserver.com/justice/128719

Az uniós külügyminiszterek mai találkozóján 20 oldalas tervezetet kapnak kézhez, amelyek azt mutatják, hogy az EU már az ENSZ jóváhagyása előtt beindul az embercsempészet elleni katonai lépéseivel Líbia felségvizein, és ugyanakkor vitáznak arról, hogy a művelet milyen emberveszteséggel járhat. A dokumentumhoz az azt közlő vezető uniós hírportál jutott hozzál. 

                                          *             *             *

A „Szélsőséges európai politikusok veszélyeztetik a dán demokráciát” címmel megjelent írás arról számol be, hogy a görög Aranyhajnal párt politikusai és a holland Geert Wilders pártvezető (Szabadság Párt) is ott lesz a június 11 és 14-e között  a Bjornholm dán szigeten tartandó „Folkemodet nevű fesztiválon. A cikk szerint százezres látogatottságra számítanak, de a hangulatot elronthatja a szélsőjobboldali politikusok miatt oda hívott nagy számú rendőri erő. A vélemények megoszlanak. Vannak, akik a szólásszabadság jegyében nem emelnek kifogást a megjelenés ellen, mások ellene vannak.  https://euobserver.com/beyond-brussels/128711

 

ZEIT ONLINE
http://www.zeit.de/2015/18/staatsbuergerschaft-kaufen-fluechtlinge-europa

A német balliberális online portál beszámol arról, hogy Málta, Ciprus, Bulgária, Spanyolország, Portugália, Lettország, Magyarország és Görögország kormánya mennyiért teszi lehetővé külföldieknek azt, hogy országukban letelepedhessenek, illetve az egész unióra szóló útlevelet kaphassanak. Máltában ez az ár 1,1 millió euró, és a lehetőségeknek Muscat miniszterelnök nagy reklámot csap.  

 

SPUTNIKNEWS.com
http://sputniknews.com/business/20150516/1022212182.html

A BRICS 100 milliárd dolláros tőkével megalapított új fejlesztési bankja várhatóan az év végén nyitja meg pénzcsapját, de működését már az év során megkezdi. Tagja lehet minden ENSZ tagállam,ha erre még a bank kormányzótanácsa engedélyét adja. A banknak további 100 milliárdja áll rendelkezésére, hogy készpénz támogatást nyújtson országoknak rövidtávú költségvetési egyensúlyuk problémáira, jelenti az orosz hírportál. 

A macedóniai helyzet „színes forradalomhoz vezet, és a Nyugat terveket dolgozott ki, hogy ez így is legyen, jelentette ki az orosz külügyminisztérium. http://sputniknews.com/europe/20150516/1022221328.html

 

ALJAZEERA.com
http://www.aljazeera.com/news/2015/05/south-africa-scrutiny-state-xenophobia-150514062325847.html

A katari globális angol nyelvű tévéállomást azután támadják, hogy Johannesburg belvárosában heteken át idegen ellenes erőszakra került a sor. A rendőrség arról számolt be, hogy fegyvert, kábítószert, hamis árucikkeket koboztak el az illegális bevándorlóktól. Civil szervezetek azonban aggódnak, hogy a rendőri erőszakot az idegengyűlölet jegyében hajtották végre.

TASS.ru/en
http://tass.ru/en/economy/794937

Cesare Maria Ragaglini, moszkvai orosz nagykövet közlése szerint az orosz-olasz kereskedelem tavaly 17 %-kal csökkent az Oroszország elleni nyugati szankciók miatt, adja hírül az orosz hírügynökség.  

                                              *             *             *

Sarkozy volt francia elnök, a vezető jobboldali francia UMP elnöke vasárnap Párizsban kijelentette, a mai helyett egy „Schengen-2” rendszerre van szükség, mert ma a bevándorlásnál a csalás az úr és nem a kivétel, ami a francia adófizetőket károsítja. http://tass.ru/en/world/795130

 

STRATEGIC-CULTURE.org
http://www.strategic-culture.org/news/2015/05/12/the-color-revolution-in-macedonia-is-underway.html

Az orosz agytröszt arról szóló cikket közölt, hogy A Macedónia destabilizálására szőtt  „ördögi amerikai tervet” helyileg George Soros (Kedves Ákos, szemben a hazai sajtóval, nem vagyok hajlandó Soros útlevelében írt nevét meghamisítani, mint ahogyan Tom Lantost írtunk, nem pedig Lantos Tamást) támogatását élvezető civil szervezetek élvezik, akiket a macedónok „sorosistáknak”neveznek és céljuk a fennálló kormány megdöntése a többi „színes forradalom” mintájára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?